Συχνές Ερωτήσεις - Epestcontrol

Διαβάστε τις απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις και απορίες που μπορεί να έχετε
Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση μπορείτε να μας καλέσετε στο τηλέφωνο 2299305564 ή συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος που θα βρείτε στην επικοινωνία.

1. Πόσο κοστίζει μια απεντόμωση;

Το κόστος μιας απεντόμωσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Συγκεκριμένα εξαρτάται από το έντομο που θέλουμε να καταπολεμήσουμε, την έκταση της περιοχής που θέλουμε να ψεκάσουμε, το φάρμακο που θα χρησιμοποιήσουμε, τη διάρκεια της εφαρμογής, τα μεταφορικά κόστη κλπ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μια επίσκεψη για εφαρμογή ψεκασμού για την καταπολέμηση της κατσαρίδας σε διαμέρισμα 80 τ.μ. στο Μαρκόπουλο ξεκινά από τα 50 ευρώ +ΦΠΑ. Στις περισσότερες των περιπτώσεων απαιτούνται περισσότερες της μιας εφαρμογής για τη σωστή διαχείριση του προβλήματος.

2. Πόσο διαρκεί μια απεντόμωση-μυοκτονία-απολύμανση;

Εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος. Συνήθως κυμαίνεται από μισή έως 1 ώρα η διάρκεια της επίσκεψης μας.

3. Πότε μπορώ να καθαρίσω μετά τον ψεκασμό;

Όταν καθαριστεί με νερό ή και απορρυπαντικό η ψεκασμένη επιφάνεια, αυτομάτως απομακρύνεται η ουσία η οποία καταπολεμά έντομα ή ιούς. Αυτό σημαίνει ότι αν ακουμπήσει την καθαρισμένη επιφάνεια ένα έντομο δεν θα ψοφήσει. Αυτό που πάντα προτείνουμε είναι τουλάχιστον για 7 ημέρες να μην καθαριστούν με νερό και απορρυπαντικό οι ψεκασμένες επιφάνειες και ακόμα καλύτερα να μην καθαριστούν τα σοβατεπί (η γωνία που σχηματίζει το πάτωμα με τον τοίχο).

Έτσι το σκέυασμα μπορεί να σας προστατέψει μέχρι και 2 μήνες.

4. Έφερα "κάποιον" να ψεκάσει αλλά δεν έκανε καλή δουλειά. Γιατί;

Η ανάθεση μιας απεντόμωσης-μυοκτονίας-απολύμανσης είναι εξαιρετικά σημαντική ευθύνη ειδικότερα στις ημέρες μας (COVID 19). Ο Γεωπόνος που θα το αναλάβει πρέπει να είναι ΝΟΜΙΜΟΣ με άδεια από το ΥΠΑΑΤ., να έχει μεγάλη εμπειρία, διεθνώς αναγνωρισμένα πιστοποιητικά πχ.ISO 9001:2015, πιστοποιητικά σεμιναρίων, κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας και ψεκασμού. Στη προσπάθεια να μειώσουμε το κόστος καταφεύγουμε στην λύση κάποιου ανειδίκευτου ψεκαστή ο οποίος δεν γνωρίζει πως να προστατέψει από τα φάρμακα τον εαυτό του, το σπίτι σας και την οικογένεια σας. Επίσης δεν γνωρίζει πού να ψεκάσει σωστά, ούτε τι συμβουλές θα σας δώσει στην πορεία. Συνήθως αυτό συμβαίνει με γραφεία διαχείρισης κοινοχρήστων ή εταιρείες αποφράξεων τα οποία στέλνουν ανειδίκευτους εργάτες για να μειώσουν το κόστος.

Το αποτέλεσμα είναι ο πελάτης να έχει πληρώσει και να μην είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

5. Να εμπιστευθώ κάποιον να ψεκάσει στο σπίτι μου ενώ δεν φορά φόρμα, μάσκα κλπ.;

Όλα σχεδόν τα σκευάσματα της αγοράς είναι χημικά. Ενέχουν κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία αν δεν παρθούν τα σωστά μέτρα προστασίας.

Κάποιος που βάζει σε κίνδυνο την ζωή του μπορείτε να του εμπιστευτείτε για την υγεία της οικογένειας σας και τη σωστή απεντόμωση του σπιτιού σας;

6. Μια επίσκεψη-επέμβαση αρκεί για να μη ξαναδώ κατσαρίδες;

Όχι. Αναλόγως της έντασης προσβολής χρειάζονται 1-3 επισκέψεις για να διαχειριστούμε το πρόβλημα σωστά. Τα περισσότερα σκευάσματα που χρησιμοποιούμε διαρκούν μέχρι και 2 μήνες. Μετά χρειάζεται επανάληψη.

7. Έφερα άνθρωπο ειδικό για απεντομώσεις πριν 3 μήνες αλλά πάλι βλέπω έντομα. Γιατί;

Μια απεντόμωση χαρακτηρίζεται ως επιτυχημένη όταν περιορίσουμε το πρόβλημα στο 90-95%. Είναι αδύνατον να μην υπάρξουν επανεμφανίσεις εντόμων όταν έχει περάσει το διάστημα προστασίας των φαρμάκων, όταν έχουν καθαριστεί οι ψεκασμένες επιφάνειες, όταν είστε το μοναδικό σπίτι στη γειτονιά που κάνει απεντόμωση, όταν γίνεται απεντόμωση μια φορά το χρόνο κλπ.

8. Γίνεται να μην ξαναδώ κατσαρίδα, μυρμήγκι, κουνούπι ποτέ ξανά στο σπίτι μου;

Δυστυχώς δεν γίνεται. Η σωστή απεντόμωση δεν σημαίνει ότι δεν θα ξαναδείτε κάποιο έντομο στο σπίτι σας. Εγγυάται όμως πως αν ακουμπήσει την ψεκασμένη επιφάνεια, τότε θα ψοφήσει. Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούμε είναι εξοντωτικά για τα έντομα και όχι αποτρεπτικά. Επομένως είναι πιθανό να δούμε μια κατσαρίδα να περπατάει σε ψεκασμένη επιφάνεια αλλά σε λίγη ώρα θα ψοφήσει.

Αυτή είναι η σωστή απεντόμωση.

9. Μετά από πόσες ώρες από την απεντόμωση μπορούμε να ξαναμπούμε στο σπίτι;

Συνήθως το μόνο που χρειάζεται είναι να περιμένετε να στεγνώσουν οι ψεκασμένες επιφάνειες. Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούμε είναι εγκεκριμένα για κατοικίες, άοσμα και ασφαλή για τον άνθρωπο ακολουθώντας πάντα τις συμβουλές μας για την προστασία σας.

10. Για οικονομικούς λόγους ψεκάζω μόνος/η μου αλλά το πρόβλημα παραμένει. Τι φταίει;

Για να είναι αποτελεσματική η απεντόμωση παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες. Συγκεκριμένα, η ποιότητα του σκευάσματος, ο ψεκαστήρας που θα χρησιμοποιήσουμε, τι φάρμακο θα διαλέξουμε κλπ. Ο ερασιτέχνης έχει συνήθως περιορισμένη γνώση και πρόσβαση σε αποτελεσματικά σκευάσματα. Τα περισσότερα σκευάσματα εγκεκριμένα για τους ερασιτέχνες είναι πιο αραιά για την προστασία της υγείας.

Στην EPESTCONTOL δίνουμε τη σωστή λύση σε όποια ανάγκη απεντόμωσης-μυοκτονίας-απολύμανσης μπορεί να έχετε.

Επικοινωνήστε μαζί μας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και μαζί θα βρούμε τη οριστική του λύση στην οικονομικότερη τιμή.

Η επιχείρηση μας εγγυάται για την ποιότητα των προϊόντων που θα χρησιμοποιήσει και την αποτελεσματικότητα για όλες τις υπηρεσίες απεντόμωσης και απολύμανσης που θα εφαρμόσει.
Παρέχουμε πιστοποιητικό απεντόμωσης και μυοκτονίας είτε σε ιδιώτες πχ. πολυκατοικίες, είτε σε επαγγελματίες πχ. φούρνους, καταστήματα κ.α.