Κατσαρίδα

Τι είναι οι κατσαρίδες?

Οι κατσαρίδες είναι έντομα παμφάγα και τις συναντάμε στις περιοχές όπου κατοικεί ο άνθρωπος. 3 είδη είναι τα πιο συχνά που συναντάμε: Blatta orientalis (Ανατολική ή μαύρη), Periplaneta Americana (Αμερικάνικη ή καφέ), Blattella germanica (Γερμανική ή ξανθιά). Οι κατσαρίδες είναι νυκτόβιες. Στο σώμα τους και το κυκλοφορικό τους σύστημα μεταφέρουν παθογόνα βακτήρια και μύκητες. Έχει πολλούς φυσικούς εχθρούς όπως τις αράχνες και τις σφήκες. Μπαίνουν σε πολύ μικρές σχισμές < 1.5mm. Οι νεαρές, ακόμα και οι νύμφες μπαίνουν σε τρύπες ή σχισμές < 1 mm. Συνήθως δεν βλέπουμε τις ψιλές κατσαρίδες που είναι και οι περισσότερες. Οι κατσαρίδες στο πίσω μέρος τους έχουν κέρατα (κέρκοι). Η ωοθήκη ή ωόσακος φέρει τα αυγά σε προστατευτική μεμβράνη και είναι πολύ ανθεκτικά στα εντομοκτόνα σε σχέση με τα ακμαία. Γεννάνε μια ωοθήκη που έχει 16-32 αυγά. Δεν γεννάνε κατευθείαν αυγά. Αμέσως μετά βγαίνουν οι νύμφες.

Τι προκαλούν?

 • Δυσεντερία
 • Διάρροια
 • Σαλμονέλα
 • Δυσάρεστη οσμή
 • Αλλεργίες: Ιδιαίτερα με την σκόνη που περιέχει ξηρά περιττώματα, ή αποξηραμένα μέρη του σώματος
 • Ανησυχία: Γρατσουνιές στο σώμα μας
 • Από μια κατσαρίδα μεταδίδονται μηχανικά έως και 100 παθογόνα ( πχ. ηπατίτιδα)

Πως τις αντιμετωπίζουμε?

Για την αντιμετώπιση των κατσαρίδων πραγματοποιείται απεντόμωση και εφαρμόζονται διάφορες μέθοδοι:

 1. Έγκαιρη ανίχνευση: Χρειάζεται να γίνει από πτυχιούχο Γεωπόνο με μεγάλη εμπειρία στην ανίχνευση και στην καταπολέμηση των κατσαρίδων. Συνήθως χρειάζονται 1-3 επισκέψεις στον χώρο για την οριστική εξάλειψη του προβλήματος. Τις συναντούμε σε σκοτεινά μέρη με: υγρασία, οργανική ουσία, ησυχία όπως σε υπόγεια, σε αποχετεύσεις, κουζίνες, ντουλάπια με τρόφιμα, πίσω από ηλεκτρικές συσκευές όπως καφετιέρες, ηλεκτρικές κουζίνες, ψυγεία, τοστιέρες, αποθήκες κλπ. Ερευνούμε τα σημεία – καταφύγια της κατσαρίδας όπως ρωγμές και ανοίγματα κοντά σε τρόφιμα και σε υγρές, σκοτεινές γωνιές. Ερευνούμε πιθανούς τρόπους ή περάσματα μόλυνσης του χώρου. Βρίσκουμε τα σημεία συχνής διέλευσης των ακμαίων καθώς και περιθήκια με αυγά.
 2. Εφαρμογή εντομοκτόνων: Αφορά την χρήση εγκεκριμένων εντομοκτόνων για κατοικημένους χώρους με μεγάλη διάρκεια δράσης και φιλικά για τον άνθρωπο. Αναφερόμαστε σε ψεκασμούς εντομοκτόνων, στη χρήση καπνογόνων εντομοκτόνων (υποκαπνισμός) και ειδικών gel στο χώρο προσβολής.
 3. Πρόληψη: Καλή καθαριότητα όλων των χώρων πριν την επιθεώρηση-εφαρμογή και διατήρηση της στη συνέχεια.

Γιατί να προτιμήσετε την EPESTCONTROL?

 • Εγγυόμαστε για την οριστική απαλλαγή από φίδια, τρωκτικά, ιπτάμενα και βαδιστικά έντομα τα οποία προξενούν προβλήματα στην υγεία μας αλλά και στη καθημερινότητα μας.
 • Απρόσκοπτη λειτουργία όλων των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και τήρηση του φακέλου παρασιτοκτονίας που επιβάλλεται να έχουν με βάση την ελληνική νομοθεσία.
 • Εγγυημένο αποτέλεσμα καθώς η εφαρμογή γίνεται από τον υπεύθυνο Γεωπόνο, ειδικά εκπαιδευμένο στην καταπολέμηση παρασίτων.
 • Η εταιρία μας διαθέτει άδεια καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών σε κατοικημένους χώρους (8228/04.07.2017) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 • Εφαρμόζει το Σύστημα Διαχείρισης για την Ποιότητα των Υπηρεσιών σύμφωνα με το νέο Πρότυπο EN ISO 9001 (Letrina S.A.).
 • Η EPESTCONTROL είναι από τις λίγες εταιρίες στη χώρα μας που είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το πρότυπο EN 16636 (Letrina S.A.).

Το ΕΝ 16636 είναι το Ευρωπαϊκό Πρότυπο για τις επιχειρήσεις στον τομέα διαχείρισης παρασίτων και επιβλαβών οργανισμών.

Το Σήμα Ποιότητας PCC ενσωματώνει τα βασικά σημεία, τα πλέον κρίσιμα χαρακτηριστικά των Συστήματος Διαχειρισης Ποιότητας ISO 9001:2015 και Παροχής Υπηρεσιών Παρασιτοκτονίας, ΕΝ 16635:2015.

Καλέστε μας

Επικοινωνήστε μαζί μας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και μαζί θα βρούμε τη οριστική του λύση στην οικονομικότερη τιμή. Η επιχείρηση μας εγγυάται για την ποιότητα των προϊόντων που θα χρησιμοποιήσει και την αποτελεσματικότητα για όλες τις υπηρεσίες απεντόμωσης και απολύμανσης που θα εφαρμόσει. Παρέχουμε πιστοποιητικό απεντόμωσης και μυοκτονίας είτε σε ιδιώτες πχ. πολυκατοικίες, είτε σε επαγγελματίες πχ. φούρνους, καταστήματα κ.α.

Ενδεικτικό Κοστολόγιο:

– Απεντόμωση Διαμερίσματος 80 τ.μ. σε Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη: 50,00€ πλέον φ.π.α..

– Απεντόμωση Μονοκατοικίας έως 150 τ.μ. εντός Λεκανοπεδίου Αττικής: 90,00€ πλέον φ.π.α..

(αφορά τον έλεγχο και τον ψεκασμό εξωτερικών και εσωτερικών χώρων)

Επικοινωνήστε μαζί μας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και μαζί θα βρούμε τη οριστική του λύση στην οικονομικότερη τιμή.

Η επιχείρηση μας εγγυάται για την ποιότητα των προϊόντων που θα χρησιμοποιήσει και την αποτελεσματικότητα για όλες τις υπηρεσίες απεντόμωσης και απολύμανσης που θα εφαρμόσει.
Παρέχουμε πιστοποιητικό απεντόμωσης και μυοκτονίας είτε σε ιδιώτες πχ. πολυκατοικίες, είτε σε επαγγελματίες πχ. φούρνους, καταστήματα κ.α.

Call Now ButtonΚαλέστε μας!