Κοριοί

Τι είναι ο κοριοί?

Οι κοριοί είναι έντομα και ανήκουν στην οικογένεια Cimicidae. Είναι άπτερα έντομα αιμομυζητικά, χρώματος καφέ. Απαντώνται σε κρεβάτια, χαραμάδες, ταπετσαρίες. Προσβάλλουν και τα πτηνά. Είναι νυκτόβια και τσιμπάνε για να τραφούν. Αν δεν πιούν αίμα δεν αλλάζουν μορφή. Είναι ετερομετάβολα. Βρίσκονται παντού πχ. καναπέδες, κάδρο, κουρτίνες κλπ. Τρέφονται κατά τη νύχτα για 5-12 λεπτά. Ελκύονται από το CO2, ιδρώτα και τη ζέστη. Εκκρίνουν αναισθητικό και για αυτό η μύζηση δεν γίνεται αισθητή. Το ακμαίο (ενήλικο) έχει χρώμα καστανό (βαθύ κόκκινο όταν έχει τραφεί), μήκος 4-7 mm, σχήμα ωοειδές με μακριά λεπτή προβοσκίδα. Είναι μακρόβια (ζουν μέχρι 1-3 έτη) και μπορούν να μείνουν χωρίς τροφή για μήνες.

Τι προκαλούν?

Μεταφέρουν 27 παθογόνους οργανισμούς που σχετίζονται με τον άνθρωπο

– Το «τσίμπημα» δεν είναι εμφανές, αλλά ο σίελος (saliva) μπορεί να προκαλέσει αντίδραση υπερευαισθησίας, άσθμα, νευρική διαταραχή, αϋπνία, αλλεργική αντίδραση, και μόλυνση των πληγών

Πως τους αντιμετωπίζουμε?

Για την αντιμετώπιση των κοριών πραγματοποιείται απεντόμωση και εφαρμόζονται διάφορες μέθοδοι:

  1. Έγκαιρη ανίχνευση: Χρειάζεται να γίνει από πτυχιούχο Γεωπόνο με μεγάλη εμπειρία στην ανίχνευση και στην καταπολέμηση των κοριών. Συνήθως χρειάζονται αρκετές επισκέψεις (2-4) στον χώρο για την οριστική εξάλειψη του προβλήματος.
  2. Εφαρμογή εντομοκτόνων: Αφορά την χρήση εγκεκριμένων εντομοκτόνων για κατοικημένους χώρους και κρεβάτια με μεγάλη διάρκεια δράσης και φιλικά για τον άνθρωπο. Αναφερόμαστε σε ψεκασμούς εντομοκτόνων και στη χρήση καπνογόνων εντομοκτόνων (υποκαπνισμός) στο χώρο προσβολής.
  3. Πρόληψη: Απομάκρυνση εστιών μόλυνσης (μολυσμένα παλιά κρεβάτια, στρώματα), κλείσιμο σχισμών με σιλικόνη, ρούχα σε σακούλες, κάλυψη στρωμάτων με πλαστικό, ειδικές παγίδες για κοριούς BED BUG DETECTOR PLUS κ.α.
  4. Οικολογική αντιμετώπιση: Ειδικά για την εξόντωση των κοριών σε στρώματα χρησιμοποιούμε υπέρθερμο ξηρό ατμό (180ºC) ο οποίος βγαίνει από ειδική συσκευή με παγκόσμια πατέντα.

Γιατί να προτιμήσετε την EPESTCONTROL?

  • Εγγυόμαστε για την οριστική απαλλαγή από φίδια, τρωκτικά, ιπτάμενα και βαδιστικά έντομα τα οποία προξενούν προβλήματα στην υγεία μας αλλά και στη καθημερινότητα μας.
  • Απρόσκοπτη λειτουργία όλων των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και τήρηση του φακέλου παρασιτοκτονίας που επιβάλλεται να έχουν με βάση την ελληνική νομοθεσία.
  • Εγγυημένο αποτέλεσμα καθώς η εφαρμογή γίνεται από τον υπεύθυνο Γεωπόνο, ειδικά εκπαιδευμένο στην καταπολέμηση παρασίτων.
  • Η εταιρία μας διαθέτει άδεια καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών σε κατοικημένους χώρους (8228/04.07.2017) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
  • Εφαρμόζει το Σύστημα Διαχείρισης για την Ποιότητα των Υπηρεσιών σύμφωνα με το νέο Πρότυπο EN ISO 9001 (Letrina S.A.).
  • Η EPESTCONTROL είναι από τις λίγες εταιρίες στη χώρα μας που είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το πρότυπο EN 16636 (Letrina S.A.).

Το ΕΝ 16636 είναι το Ευρωπαϊκό Πρότυπο για τις επιχειρήσεις στον τομέα διαχείρισης παρασίτων και επιβλαβών οργανισμών.

Το Σήμα Ποιότητας PCC ενσωματώνει τα βασικά σημεία, τα πλέον κρίσιμα χαρακτηριστικά των Συστήματος Διαχειρισης Ποιότητας ISO 9001:2015 και Παροχής Υπηρεσιών Παρασιτοκτονίας, ΕΝ 16635:2015.

Καλέστε μας

Επικοινωνήστε μαζί μας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και μαζί θα βρούμε τη οριστική του λύση στην οικονομικότερη τιμή. Η επιχείρηση μας εγγυάται για την ποιότητα των προϊόντων που θα χρησιμοποιήσει και την αποτελεσματικότητα για όλες τις υπηρεσίες απεντόμωσης και απολύμανσης που θα εφαρμόσει. Παρέχουμε πιστοποιητικό απεντόμωσης και μυοκτονίας είτε σε ιδιώτες πχ. πολυκατοικίες, είτε σε επαγγελματίες πχ. φούρνους, καταστήματα κ.α.

Ενδεικτικό Κοστολόγιο:

– Απεντόμωση Διαμερίσματος 80 τ.μ. σε Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη: 50,00€ πλέον φ.π.α..

– Απεντόμωση Μονοκατοικίας έως 150 τ.μ. εντός Λεκανοπεδίου Αττικής: 90,00€ πλέον φ.π.α..

(αφορά τον έλεγχο και τον ψεκασμό εξωτερικών και εσωτερικών χώρων)

Επικοινωνήστε μαζί μας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και μαζί θα βρούμε τη οριστική του λύση στην οικονομικότερη τιμή.

Η επιχείρηση μας εγγυάται για την ποιότητα των προϊόντων που θα χρησιμοποιήσει και την αποτελεσματικότητα για όλες τις υπηρεσίες απεντόμωσης και απολύμανσης που θα εφαρμόσει.
Παρέχουμε πιστοποιητικό απεντόμωσης και μυοκτονίας είτε σε ιδιώτες πχ. πολυκατοικίες, είτε σε επαγγελματίες πχ. φούρνους, καταστήματα κ.α.

Call Now ButtonΚαλέστε μας!