Τσιμπούρια

Τι είναι τα τσιμπούρια?

Τα τσιμπούρια ανήκουν στα αρθρόποδα και το μέγεθος τους είναι μικρότερο από του σουσαμιού! Έχουν γναθόσωμα, χειληκέρατα, υπόστομα και προσακτρίδες. Όταν πιουν αίμα αυξάνονται υπερβολικά σε μέγεθος! Οι εξάποδες μικροσκοπικές προνύμφες προσκολλώνται σε σπονδυλωτούς ξενιστές και μυζούν αίμα. Παρασιτούν σε θηλαστικά, πτηνά και ερπετά. Ο άνθρωπος είναι τυχαίος ξενιστής. Απαντώνται σε πολλές περιοχές του πλανήτη και δεν έχουν πολλούς φυσικούς εχθρούς. Αντίθετα έχουν πολλούς ξενιστές. Το σώμα τους είναι πολύ σκληρό και ανθεκτικό. Είναι μακρόβια (ζουν μέχρι 14 χρόνια) και έχουν μεγάλη αναπαραγωγική ικανότητα. Γεννούν μέχρι 18.000 αυγά. Μυζούν αίμα σε όλα τα στάδια ανάπτυξης. Αντέχουν στην έλλειψη τροφής (μέχρι 7 έτη). Καταλαβαίνουν την ύπαρξη CO2.

Τι προκαλούν?

 • Σοβαρές δερματίτιδες
 • Μυζούν πολύ αίμα και προκαλούν αναιμίες στα ζώα
 • Είναι ξενιστές παθογόνων πρωτόζωων, πιροπλάσμωση, ρικέτσιες, σπειροχαίτες (υπόστροφος πυρετός), μεταδίδουν αρμποϊούς που προκαλούν εγκεφαλίτιδες
 • Με το σάλιο τους μεταδίδουν τοξίνες που προκαλούν μέχρι παράλυση
 • Προκαλούν αρρυθμίες, νευρολογικά προβλήματα και αρθρίτιδες

Πως τα αντιμετωπίζουμε?

Για την αντιμετώπιση των τσιμπουριών πραγματοποιείται απεντόμωση και εφαρμόζονται διάφορες μέθοδοι:

 1. Έγκαιρη ανίχνευση: Χρειάζεται να γίνει από πτυχιούχο Γεωπόνο με μεγάλη εμπειρία στην ανίχνευση και στην καταπολέμηση των τσιμπουριών. Συνήθως χρειάζονται 1-3 επισκέψεις στον χώρο για την οριστική εξάλειψη του προβλήματος.
 2. Εφαρμογή εντομοκτόνων: Αφορά την χρήση εγκεκριμένων εντομοκτόνων για κατοικημένους χώρους με μεγάλη διάρκεια δράσης και φιλικά για τον άνθρωπο.
 3. Πρόληψη: Καλή καθαριότητα όλων των χώρων πριν την επιθεώρηση-εφαρμογή και διατήρηση της στη συνέχεια.

Γιατί να προτιμήσετε την EPESTCONTROL?

 • Εγγυόμαστε για την οριστική απαλλαγή από φίδια, τρωκτικά, ιπτάμενα και βαδιστικά έντομα τα οποία προξενούν προβλήματα στην υγεία μας αλλά και στη καθημερινότητα μας.
 • Απρόσκοπτη λειτουργία όλων των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και τήρηση του φακέλου παρασιτοκτονίας που επιβάλλεται να έχουν με βάση την ελληνική νομοθεσία.
 • Εγγυημένο αποτέλεσμα καθώς η εφαρμογή γίνεται από τον υπεύθυνο Γεωπόνο, ειδικά εκπαιδευμένο στην καταπολέμηση παρασίτων.
 • Η εταιρία μας διαθέτει άδεια καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών σε κατοικημένους χώρους (8228/04.07.2017) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 • Εφαρμόζει το Σύστημα Διαχείρισης για την Ποιότητα των Υπηρεσιών σύμφωνα με το νέο Πρότυπο EN ISO 9001 (Letrina S.A.).
 • Η EPESTCONTROL είναι από τις λίγες εταιρίες στη χώρα μας που είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το πρότυπο EN 16636 (Letrina S.A.).

Το ΕΝ 16636 είναι το Ευρωπαϊκό Πρότυπο για τις επιχειρήσεις στον τομέα διαχείρισης παρασίτων και επιβλαβών οργανισμών.

Το Σήμα Ποιότητας PCC ενσωματώνει τα βασικά σημεία, τα πλέον κρίσιμα χαρακτηριστικά των Συστήματος Διαχειρισης Ποιότητας ISO 9001:2015 και Παροχής Υπηρεσιών Παρασιτοκτονίας, ΕΝ 16635:2015.

Καλέστε μας

Επικοινωνήστε μαζί μας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και μαζί θα βρούμε τη οριστική του λύση στην οικονομικότερη τιμή. Η επιχείρηση μας εγγυάται για την ποιότητα των προϊόντων που θα χρησιμοποιήσει και την αποτελεσματικότητα για όλες τις υπηρεσίες απεντόμωσης και απολύμανσης που θα εφαρμόσει. Παρέχουμε πιστοποιητικό απεντόμωσης και μυοκτονίας είτε σε ιδιώτες πχ. πολυκατοικίες, είτε σε επαγγελματίες πχ. φούρνους, καταστήματα κ.α.

Ενδεικτικό Κοστολόγιο:

– Απεντόμωση Διαμερίσματος 80 τ.μ. στο Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη: 50,00€ πλέον φ.π.α..

– Απεντόμωση Μονοκατοικίας έως 150 τ.μ. εντός Λεκανοπεδίου Αττικής: 90,00€ πλέον φ.π.α..

(αφορά τον έλεγχο και τον ψεκασμό εξωτερικών και εσωτερικών χώρων)

Επικοινωνήστε μαζί μας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και μαζί θα βρούμε τη οριστική του λύση στην οικονομικότερη τιμή.

Η επιχείρηση μας εγγυάται για την ποιότητα των προϊόντων που θα χρησιμοποιήσει και την αποτελεσματικότητα για όλες τις υπηρεσίες απεντόμωσης και απολύμανσης που θα εφαρμόσει.
Παρέχουμε πιστοποιητικό απεντόμωσης και μυοκτονίας είτε σε ιδιώτες πχ. πολυκατοικίες, είτε σε επαγγελματίες πχ. φούρνους, καταστήματα κ.α.

Call Now ButtonΚαλέστε μας!